POLITICĂ

La această oră, Laura Codruța Kovesi, în calitate de candidat la postul de procuror-șef european, audiată în Parlamentul European

La această oră, majoritatea televiziunilor de știri din România transmit în direct audierea Laurei Codruța Kovesi în calitate de candidat la postul de procuror-şef european. Audierea are lor în  Comisiile pentru libertăţi civile şi control bugetar ale Parlamentului European.

Trei candidați au ajuns pe lista scurtă pentru șefia Parchetului European și au fost audiați astăzi la Bruxelles. În urma tragerii la sorți, primul care a fost audiat este procurorul german Andres Ritter, apoi, adică procurorul francez Jean-Francois Bohnert, urmat de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi.

Audierea a început cu prezentarea Laurei Codruța Kovesi, apoi au urmat întrebările membrilor celor două comisii, întrebări la care fosta șefă DNA răspunde și în acest moment. După audieri, se va trece la vot în plenulc elor două comisii așle Parlamentului European în fața cărora candidații la șefia Parchetului European și-au prezentat proiectele și au răspuns întrebărilor. De precizat că, procurorul-şef european va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu. În Consiliu, cel care a întrunit cel mai mare număr de voturi a fost procurorul francez Jean-Francois Bohnert.