La Alba a fost lansat proiectul ,,Via Transilvanica”

,,Via Transilvanica”, un traseu inspirat de potecile de pelerinaj din Spania şi cele de anduranţă din SUA, care va trece prin zece judeţe, pornind de la Drobeta Turnu Severin, va străbate Transilvania şi va ajunge la Putna, în lungime de 950 de kilometri, va fi amenajat de către Asociaţia Tăşuleasa Social, printr-un proiect cu ,,un impact social şi turistic unic” pentru România.

Lansarea proiectului ,,Via Transilvanica” a avut loc marţi, la Alba Iulia, în prezenţa reprezentanţilor a celor zece judeţe prin care va fi implementat acesta şi a ,,ambasadorilor” Tiberiu Uşeriu, Toma Coconea, fostul principe Nicolae, Dragoş Bucurenci, Mihaela Miroiu, promotori şi susţinători ai proiectului.

,,Ce este Transilvania, cu istoria ei şi cu multiculturalitatea ei. În al doilea rând, drumul acesta va contribui la ridicarea antreprenoriatului local şi, în al treilea rând, va dezvolta iniţiativa de voluntariat. (…) Drumul nu va fi numai un drum, va fi o reţea de drumuri. După ce vom construi acest drum mare vor fi mai multe drumuri secundare care se vor lega de acest drum principal şi vom oferi aşadar nu numai un drum fizic, ci şi un mod de a fi. Va fi un drum care va uni”, a declarat fostul ministru al Educaţiei.

,,Dragi prieteni,echipa Tășuleasa este în format întreg la Alba Iulia. Mâine, 12 iunie 2018 va avea loc lansarea proiectului ,,Via Transilvanica”, împreună cu siteul si facebook ,,Via Transilvanica”. Va fi un proiect de mare anvergură și suntem foarte curioși ce credeți despre el, mâine după ce vom da mai multe detalii despre acesta.
Suntem foarte entuziasmați pentru ziua de mâine!”, e mesajul postat ieri pe pagina de Facebook a asociației.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.