DIN TRANSILVANIA

La Cluj-Napoca se desfăşoară Conferinţa de Endoscopie Digestivă – Digestive Endoscopy

Nou eveniment internațional de specialitate în domeniul medical, la Cluj-Napoca

Ieri a avut loc deschiderea Conferintei de Endoscopie Digestivă – Digestive Endoscopy Cluj 2018, în cadrul evenimentelor medicale organizate de Medicală III – Departamentul V – Medicina Internă și Societatea Română de Endoscopie Digestivă.

La deschiderea evenimentului au participat și au susținut discursuri prof. univ. dr. Marcel Tanțău, Şef Disciplina Medicală III, prof. univ. dr. Dan Dumitrașcu, dr. Mihai Adrian Mleşniţe și prof. dr. Cristian Gheorghe.

Primarul Emil Boc a transmis, în numele comunității clujene, un mesaj de respect și condoleanțe familiei prof. univ. dr. Pascu și Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca. Fondator al Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie, domnia sa a trecut în neființă după o activitate de 53 de ani în slujba medicinei și a Clujului.

“Am adresat un scurt mesaj de bun-venit invitaților din afara municipiului. Am subliniat încă o dată importanța sectorului medical și a universităților în comunitatea noastră; studenții ramân un motor principal de dezvoltare al municipiului. Totodată, creșterea pe toate planurile a sectorului medical de la Cluj are fundamente solide, calitatea actului medical de aici fiind recunoscută pe plan mondial”, a menţionat primarul municipiului Cluj-Napoca.