ACTUALITATE

„La Crăciun, fără purcel!” Avram Fițiu: Cine SABOTEAZĂ agricultura din România? (VIDEO)

Urmărește astăzi de la ora 20 dezbaterea LIVE între Mihai Neamțu și Avram Fițiu despre gripa porcină și dezastrele agriculturii. Află cum a scăpat afacerea familia Dragnea de efectele pestei? Vezi ce riscuri își asumă, astăzi, populația consumatoare de carne de porc? Cine sabotează interesele producătorului român? Nu rata dezbaterea Facebook LIVE de la ora 21.00 (NotaBN). 

„Zece întrebări, despre PESTĂ, CIUMĂ și AVIARĂ pentru domnul Daea!

La Crăciun fără purcel! Dar am vrea la Paști un miel! Iar în lipsă, un vițel! Dacă n-avem, doar un pui! De nu, ia mai puneți pofta-n cui! Că în țară-i, aviară!

1. Am înțeles că nu o să mai mâncăm porc de Crăciun (se pare că îi ofensează pe unii extraeuropeni), dar cu oaia ce aveți, că am vrea să avem măcar miel românesc de Paște anul viitor?

2.Ați luat măsuri prin ANSVSA să preveniți apariția în țară a PESTEI OVINE care deja a masacrat peste 4000 de ovine/caprine în Bulgaria?

3. De ce ANSVSA nu a luat în serios SCREPIA la ovine (o boală asemănătoare cu efectele dezastruoase a ESB-Boala Vacii Nebune) neluând măsuri de genotipare a întregului șeptel de oi din țară? Screpia poate crea efecte mai dezastruoase decât Pesta!

4. ANSVSA a luat măsuri de prevenire a DNV (Dermatita nodulară virală) ca să putem mânca măcar carne de vițel românesc (dacă cumva asta nu-i ofensează pe alții)?

5. Ați monitorizat miliardele de euro prin APDRP/AFIR care în ultimii 10 ani au finanțat complexe industriale de porc, pasăre, bovine (neputincioase în fața unui risc biologic) în loc să se finanțeze ferme familiale (ce rezistă infinit mai bine în fața unui flagel datorită mărimii și izolării)?

6. Vă dați seama oare că sunteți pus în situația de a gestiona EFECTE în loc să gestionați CAUZE (vezi întrebarea 5)?

7. De ce v-ați propus să cheltuiți 480 de milioane de euro pentru încurajarea unor rase străine de porc pretabile sectorului industrial (deținut mare parte de străini, vezi cazul fostului Comtim Timișoara, sau de prieteni politici, vezi cazul Dragnea și Stănescu unde pesta nu ajunge, al naibii să fie), în loc să încurajați creștere de rase locale românești?

8. Știați oare că 200 000 de ferme țărănești cu 50 de porci fiecare (10 milioane de porci) ar asigura consumul de carne al României și ar lupta mult mai eficient împotriva oricărui flagel biologic?

9. De ce nu încurajați prin programe naționale rasele autohtone de vaci (Bruna de Maramureș, Pinzgau) care prin rezistență biologică, mărimea mică a fermelor și prin izolare rezistă mai bine la orice atac biologic?

10. De ce expuneți țara la un risc enorm de neputință în fața unei potențiale GRIPE AVIARE în ceea ce privește sectorul de creștere al găinilor, prin stimulare de complexe industriale (un sector în care ferma țărănească comercială a fost cvasi eradicată)?

Detalii pe subiect:

Ministerul Agriculturii investește 480 de milioane de euro în 4 ani pentru porci din rase străine! Afaceri politice cu arome de trandafiri 28 februarie 2017 www.romanianoastră.info” (sursa Facebook, Avram Fițiu)