La mulţi ani Ilie Bolojan!

Ilie Bolojan este primarul al municipiului Oradea din anul 2008, fiind considerat unul dintre cei mai buni primari ai României. Ilie Bolojan s-a născut pe 17 martie 1969 în localitatea Birtin.

După absolvirea Liceului de Matematică-Fizică „Emanuil Gojdu” din Oradea, a urmat studii de mecanică (1988-1993) și de matematică (1990-1993) la Universitatea din Timișoara. În 2005 și 2006 a participat la cursuri de specializare în administrație publică în Franța și la Institutul Național de Administrație din București.

Între 2005-2007 a fost prefect al județului Bihor, iar în perioada 2007-2008 a fost secretar general al Guvernului. Printre cele mai semnificative schimbări produse ca urmare a inițiativelor lui Ilie Bolojan, se numără obținerea pașaportului, a certificatelor de cazier judiciar și fiscal sau a celor de înmatriculare auto în doar câteva ore.

Ilie Bolojan este considerat campionul atragerii de fonduri europene. Oradea s-a dezvoltat semnificat sub mandatele sale, fiind printre oraşele cu cea mai bună calitate a vieţii.

Peste 250 milioane de euro au fost investiţi în mari proiecte, iar alte 100 de milioane sunt pregătite pentru noul exerciţiu financiar.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.