ACTUALITATE

La mulți ani, Ionuț Butoi! Militar grav rănit în Afganistan, campion la Jocurile Invictus (2017), omul care a învins moartea, depresia și prejudecățile

A reprezentat România, cu profesionalism și devotament, în Teatrul de Operații din Afganistan, a învins moartea ce i-a luat un camarad și continuă să lupte pentru România, din scaun cu rotile, la Jocurile Olimpice Invictus  organizate de fundația cu același nume, patronată de prințul Harry al Marii Britanii, la care participă militarii răniți în Teatrele de Operații. Este Ionuț Butoi, erou național, un exemplu de luptător, de demnitate și curaj, membru de onoare al AMVVD.

Astăzi, eroul nostru împlinește 40 de ani. Este una dintre zilele lui de naștere. Cealaltă zi este în 31 august: ziua în care s-a născut pentru a doua oară, când Dumnezeu i-a cruțat viața luându-i în schimb pe unul dintre colegii din Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” din Câmpulung Muscel. Se întâmpla în 2008, pe autostrada A1 (Qalat-Kabul), în timpul unei misiuni de patrulare când transportorul amfibiu blindat, în care se afla împreună cu patru camarazi,  a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. A fost clipa ce l-a despărțit pentru totdeauna de  sublocotenentul (p.m) Dragoș Alexandrescu și cea care i-a schimbat radical întreaga viața.

După opt zile de comă, două luni de stat în spital în Germania și România și alte câteva luni de stat în casă, eroul nostru a strâns din dinți și a hotărât să se întoarcă la serviciu. Treptat, și-a reluat toate activitățile chiar dacă nu a reușit să mai meargă niciodată. În 2016 s-a apucat să se antreneze la tir cu arcul, iar după șase luni s-a înscris la Jocurile Olimpice  INVICTUS  de la Toronto (Canada) unde a câștigat medalia de aur cu echipa și medalia de argint la individual. Acum se antrenează pentru Jocurile Invictus de la Sidney cares e vor desfășura în perioada 20-27 octombrie 2018, având-o alături pe soția sa, Georgeta.

La mulți ani, eroule! Ești un exemplu pentru fiecare dintre noi!

Sursă foto și text: http://amvvd.ro/.

Fotografia postată de Ionut Butoi.

Fotografia postată de Marius Apostol.

Fotografia postată de Ionut Butoi.

Fotografia postată de Ana-Maria Butnaru.