ACTUALITATE, POLITICĂ

La mulţi ani pentru o justiţie liberă şi nepărtinitoare

“Justiţia este mama democraţiei. Fără un stat de drept, nu poate funcţiona o societate liberă, bazată pe drepturile omului. De aceea, modernizarea statului român nu se poate face fără o reformă a actului de justiţie”, a declarat preşedintele PMP, Cristian Diaconescu.

Domnul Diaconescu susţine că lupta pentru o justiţie independentă este permanentă, în condiţiile unei puternice rezistenţe manifestate de grupuri de interese politice şi economice care îşi exercită influenţa în diferite instituţii ale statului. “Este absolut obligatoriu să ţinem justiţia, ca o putere a statului, de sine stătătoare, în afara jocului politic, iar magistraţii să fie feriţi, prin inamovibilitate, de orice formă de imixtiune venită din afara sistemului. Statul trebuie să ofere condiţii optime pentru ca justiţiarii să-şi poate exercita atribuţiile. Legile justiţiei reprezintă o prioritate într-un stat democratic, care trebuie să răspundă cerinţelor unei societăţi deschise “, a mai spus domnul Cristian Diaconescu.

De Ziua Justiţiei, PMP atrage atenţia că românii au nevoie de încredere în actul de justiţie, de făptuirea dreptăţii în ţara lor şi de aducerea în faţa instanţei, a actelor de corupţie. “La mulţi ani, justiţie liberă şi nepărtinitoare”.