LA MULȚI ANI, SIMONA HALEP !!!

de Mihai Sărmășan

Numărul 1 WTA împlinește azi 27 de ani! Liderul mondial din WTA şi-a procurat un cadou impresionant de ziua ei. Luni, pe 24 septembrie, Simona Halep a ajuns la 47 de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului mondial, şi mai are nevoie de doar 4 săptămâni pentru a-i egala recordul Victoriei Azarenka (51). Totuşi, înainte de această zi, Simona Halep a încasat o înfrângere dureroasă la Wuhan care poate fi pusă pe seama durerilor din zona lombară, dureri pe care le-a declarat înainte de startul acestui turneu. 

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanţa şi a reuşit de-a lungul timpului să-şi îndeplineasă cele două visuri pe care orice tânără ambiţioasă jucătoare de tenis le are în momentul în care păşeşte pentru prima dată pe terenul de tenis: să cucerească un titlu de Grand Slam şi să fie numărul 1 în lume. Călătoria copilului care nu s-a jucat cu păpuşi, ci cu mingi de tenis, nu a fost nicio clipă uşurată de circumstanţe, însă românca din fruntea clasamentului mondial nu a renunţat nicio clipă şi a reuşit cu măiestrie să se menţină în Top 10 WTA pentru ani la rând. “Am luptat pentru fiecare meci şi pentru fiecare punct. De fiecare dată, am dat tot ce-am putut pe teren şi acesta cred că a fost secretul”, spunea campioana noastră în urmă cu 3 ani, pe vremea când câştigarea unui titlu de Grand Slam părea doar un vis frumos pe care nu doar Simona îl avea, ci o ţară-ntreagă.

Până în prezent, Simona Halep a jucat în 2018 un număr 57 de partide. În 47 a triumfat, iar în celelalte 10 a fost înfrântă, evoluând la 13 turnee + două partide în cadrul Cupei Federaţiei. De-a lungul timpului, campioana noastră a disputat 33 de finale, câştigând 18 dintre acestea: la Nürnberg, Rosmalen, Budapesta, New Haven, Kremlin, Sofia şi Qatar în 2013, Bucureşti în 2014, Shenzhen, Dubai, Indian Wells în 2015, Madrid, Bucureşti şi Montreal în 2016, Madrid în 2017 şi Shenzhen, Paris şi Montreal în 2018, an în care sportiva noastră va mai evolua, conform programului competiţional, la alte trei turnee: Beijing, Moscova şi Singapore, acolo unde a obţinut prima calificarea la turneul unde cele mai bune opt jucătoare din întreg sezonul vor evolua.

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.