LIFESTYLE

La mulți ani, tati! Mesaj pentru un militar bistrițean, aflat în misiune în Afganistan

Aflat în misiune în Afganistan, caporalul Vasile Mihalcia își sărbătorește astăzi, 19 octombrie, ziua de naștere. MIlitarul bistrițean se află la cea de-a patra misiune într-un teatru de operații și petrece a treia aniversare a zilei de naștere în Afganistan, departe de familie.

,,La mulți ani, tati! Te iubim mult”, îi transmit de acasă, de la Bistrița, soția și cei trei copii: Patricia (12), Darius (5 ani) și mezinul Felix (ce împlinește, peste câteva zile, 4 ani).

În vara anului 2014, la prima misiune în teatrul de operații afgan, Vasile Mihalcia și-a salvat de la moarte doi camarazi. Potrivit mapn.ro, pe timpul executării unei misiuni de patrulare, vehiculul în care se afla  a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, vehiculul  a fost sever avariat și proiectat într-un canal de irigaţie, apa năvălind înăuntru acestuia şi ameninţând vieţile militarilor afectați de suflul exploziei. Deşi afectat şi el de explozie, Vasile Mihalcia i-a scos din capcana morţii pe cei doi camarazi, înainte ca apa să inunde întreaga maşină. După revenirea din misiune, caporalul Vasile Mihalcia a fost declarat Omul anului în Forțele Terestre (anul 2014), la secțiunea Credinţă şi altruism.

La mulți ani, Vasile MIhalcia! Misiune ușoară! Să te întoci sănătos lângă cei dragi!

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.