ECONOMIC

La Sibiu are loc Forumul Consultativ Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei

Deschiderea oficială a Forumului Consultativ Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, aflat la cea de-a 9a ediţie, a fost făcută de ministrul Turismului, Bogdan Trif, la muzeul ASTRA din Sibiu.

Tema de anul acesta a Forumului priveşte “Rutele culturale şi turismul cultural durabil într-o perspectivă europeană: tendinţe, provocări, oportunităţi”.

“România, prin Ministerul Turismului şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, este membră a Acordului Parţial Extins privind Rutele Culturale, calitate în baza căreia organizează acest eveniment de o importanţă deosebită prin vizibilitatea pe care o asigură ţării noastre în context european. România este o ţară bogată datorită patrimoniului său material şi imaterial, valori care impun ţara noastră ca o destinaţie unică, specială. În calitate de ministru al Turismului, doresc să subliniez importanţa protejării patrimoniului ca parte a dezvoltării durabile a teritoriului şi importanţa promovării turismului de calitate, cu dimensiune europeană strategică. Este esenţial să ne concentrăm eforturile în a ajuta la conştientizarea, la nivelul pieţelor internaţionale, că România este o destinaţie culturală cu obiective şi atracţii turistice de valoare europeană şi universală. Din acest motiv, consider că dezvoltarea relaţiilor transnaţionale între agenţii economici din cadrul unei Rute Culturale poate inclusiv schimba percepţia europeană în ceea ce priveşte destinaţia turistică România”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Astăzi vor fi desemnate şi premiile pentru cei care au promovat cel mai bine obiectivele turistice culturale care fac parte din Rutele Europene. Evenimentul va continua şi mâine, 3 octombrie, la Cisnădie. În ultima zi a Forumului, 4 octombrie, invitaţii vor vizita o parte din obiectivele turistice din judeţul Sibiu.