DIN TRANSILVANIA

La Sîngeorz-Băi a început Tabăra Națională Militară de Vară

În stațiunea Sîngeorz-Băi se desfășoară în aceste zile cea de-a VII-a ediție a Taberei Militare Naționale de Vară. Proiect este desfășurat de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și al Asociației ,,Foișorul de Foc=Voluntariat și Parteneriat pentru Viață”.

La tabără participă 100 de copii și tineri din județul Bistrița-Năsăud și din alte județe ale țării, cu vârsta cuprinsă între 12-19 ani, care au fost selectați pe baza a cinci criterii (printre care criteriul social, criteriul motivațional și cel al performanțelor școlare) și a unei grile de evaluare (punctajul maxim fiind de 100 puncte).

În zilele de tabără, participanții vor intra în atmosfera sistemului militar prin activități precum: instrucția de front, ateliere de autoapărare, drumeții montane, escaladă montană, tehnici de supraviețuire, istorie și geografie militară etc.

,,Direcția Județeană Pentru Sport şi Tineret Bistrița-Năsăud, în colaborare cu #Brigada81Mecanizată, continuă și în acest an tradiția organizării unor tabere cu specific militar cu scopul de a dezvolta sentimentul patriotic la tânăra generație, de a crește spiritul de echipă, adaptarea la diferite situații, dar și pentru formarea de deprinderi în ceea ce privește disciplina, respectul, organizarea și onoarea” se arată pe site-ul Brigăzii 81 ,,General Grigore Bălan”.

Foto: Căp. Andreea Mureșan – Brigada 81 Mecanizată

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare, mulţime şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni în picioare, mulţime şi în aer liber