DIN TRANSILVANIA

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a avut prima prelevare de organe după 11 ani

Încă o familie a avut puterea de a transforma propria dramă în speranță la viață pentru alți semeni aflați în suferință. Transplantul înseamnă VIAȚĂ, a a nunţat Agenţia Naţională de Transplant!

Două vieţi au fost salvate în urma deciziei luate de familia unui pacient de 52 de ani, diagnosticat în moarte cerebrală. Membrii familiei au fost de acord cu donarea de organe și țesuturi.

“La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a avut loc în această dimineață prima prelevare de organe din acest an. Mulțumim cu profund respect familiei donatorului pentru gestul plin de generozitate pe care l-a făcut. Familia și-a dat acordul pentru donarea tuturor organelor, dar din motive medicale, au putut fi eligibile pentru prelevare doar rinichii”, se arată în comunicarea Agenţiei Naţionale de Transplant.

De apreciat efortul și munca deosebită a echipei de coordonare a spitalului din Bistrița, formată din Dr. Anca Moldovan – kdp și as. Maria Kiss – coordonator de transplant, precum și implicarea conducerii acestei unități sanitare în implementarea Programului Național de Transplant. Este de menționat faptul că SJU Bistrița a reintrat în programul de transplant în octombrie 2019, după 11 ani în care unitatea sanitară nu a mai avut acreditare pentru activitatea de prelevare. Prin deschiderea și interesul pe care conducerea acestei unități sanitare a avut-o în privința dezvoltării activității de transplant, având susținerea unui colectiv medical conectat la medicina modernă, putem vorbi azi de 2 oameni care primesc o nouă șansă la viață.

Cele două transplante renale s-au realizat cu succes la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca, acolo unde alți profesioniști au redat bucuria vieții pentru două paciente de 50, respectiv de 61 de ani, a căror unică șansă era transplantul.