DIN TRANSILVANIA

Laborator de idei la Cluj-Napoca pentru proiectele mari ale orașului.

Primăria propune modernizarea a patru străzi din zona centrală a orașului: spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați!

O nouă dezbatere deschisă a avut loc astăzi în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), la clădirea Casino din Parcul Central ,,Simion Bărnuțiu”. Tema supusă dezbaterii de Primăria Cluj-Napoca a fost reamenajarea străzilor Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Pușcariu și Emile Zola.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate propunerile de proiecte pentru reamenajarea acestor străzi venite din partea Asiza Birou de Arhitectură, informează primarul Emil Boc. Proiectele propun creșterea spațiului pietonal, modernizarea iluminatului public cu tehnologie led, plantarea unor aliniamente de arbori, infrastructură pentru biciclete și spații pentru terase.

În cadrul dezbaterii de astăzi, o serie de experți au intervenit în discuție și totodată, s-au remarcat câteva idei pretabile venite din partea cetățenilor care au participat.

La întâlnirile CIIC anterioare au mai fost supuse dezbaterii publice proiecte precum Parcul Feroviarilor, Rethinking Someș pentru reamenajarea malurilor Someșului și dezvoltarea zonelor adiacente râului, reamenajarea Pieței Lucian Blaga, străzii Napoca, variante proiecte de pietonalizare și alte propuneri pentru o dezvoltare urbană sustenabilă a Clujului.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) este un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Fotografia postată de Emil Boc.

Fotografia postată de Emil Boc.