Un cunoscut alpinist a fost găsit mort în munți

„Crestele muntilor și alpinismul romanesc sunt mai sărace și mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai tarii, un caracter deosebit, un... Read more »

USR a ales reprezentanţii pentru Comisia de Politici Publice ai Alianţei USR PLUS

Comitetul Politic al USR a votat, între 9-16 august, lista reprezentanţilor USR care vor lucra, din postura de membri ai Comisiei de Politici Publice, la elaborarea programului de guvernare al Alianţei USR... Read more »

Două branduri „made în Cluj”, în Top 10 cele mai valoroase din țară

Ursus și Farmec sunt cele două companii de sorginte clujeană prezente în clasamentul celor mai valoroase branduri din țara noastră. Dacă Farmec are încă sediul aici, Ursus Breweries s-a mutat la București,... Read more »

Masivul Ceahlău, legendă și spiritualitate. FOTO

de Mihai Sărmășan Masivul Ceahlău este unul din munții cu cea mai mare importanță turistică din Carpații Orientali. Este situat pe teritoriul județului Neamț, la mică distanță de orașul Bicaz și de... Read more »

Clujul premiază performanța în cercetare și inovare

  <<Premiile “Rada Mihalcea” pentru tineri cercetători în știință și inginerie >> oferă recunoaștere cercetătorilor tineri din România, care prin performanță și dăruire, aduc contribuții remarcabile în aria lor de specialitate. Concursul... Read more »

„Salvatorii” și stânga radicală

Autor: Adrian Papahagi Fiindcă uzurpă mecanisme religioase (singurele care pot determina atașamente profunde, fiindcă sufletul omenesc este religios, nu politic sau material), stânga radicală detestă religia, așa cum impostura urăște legitimitatea. Nevoia... Read more »

Nou duel ideologic între Mihai Neamţu şi Andrei Caramitru. Neamţu: Suntem creştini. Caramitru: Sunteţi cretini

Două voci ale opoziţiei se ciocnesc tot mai des în spaţiul public. Andrei Caramitru şi Mihai Neamţu sunt două personaje foarte controversate, opozanţi ai PSD, dar mari competitori ideologici, Andrei Caramitru fiind... Read more »

Ca de obicei, Dăncilă spune lucruri trăznite: La Educație au fost tăiate fondurile în plus

Prezentă la Iași, Viorica Dăncilă a participat la o conferință de presă și, după cum ne-a obișnuit, a jonglat din nou printre meandrele limbii române. Întrebată despre bugetul Educației, Dăncilă a declarat... Read more »

Mamei Alexandrei Măceșanu i s-au cerut bani pentru eliberarea fetei. Totul a fost o pistă falsă

Există semeni care ar face orice pentru a pune mâna pe bani. Chiar dacă pentru acest lucru calcă pe sufletele unora dintre cei mai năpăstuiți oameni. Așa s-a gândit și un tânăr... Read more »

Militar de meserie, campion mondial la kickboxing și salvator de vieți în timpul liber

Caporalul Irinel Bădulescu din Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” din Câmpulung Muscel este unul dintre bravii militari ai Armatei României care a participat la două misiuni în teatrele de operații (Kosovo... Read more »