Oradea sărbătoreşte 100 de ani de la eliberarea oraşului

Oradea sărbătoreşte la 20 aprilie împlinirea a 100 de ani de administrație românească. În 1919, în această zi, generalul Traian Moșoiu a intrat în fruntea Armatei Române în Oradea, întâmpinat de către... Read more »

Emil Boc este din nou șef de galerie pentru echipa României de FED CUP. FOTO

A venit ziua meciului aşteptat cu sufletul la gură de toţi suporterii tenisului din ţara noastră. România luptă la Rouen contra Franţei, într-o partidă care ne-ar putea duce în istoria tenisului: prima... Read more »

Cercetătorii UBB descoperă o nouă specie de crocodil în Bazinul Hațeg

Paleontologii Vlad Codrea și Marton Venczel din cadrul Departamentului de Geologie al Universității Babeș-Bolyai au publicat în revista Cretaceous Research descoperirea unui craniu de crocodilifom pitic în Bazinul Hațeg, localitatea Pui. „Specia... Read more »

Învățătoare condamnată în primă instanță la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă față de elevi

Tribunalul pentru Minori şi Familie Brașov a condamnat la 8 luni cu suspendare și plata daunelor de 3.000 de lei fiecărui copil o fostă învățătoare, într-un caz în care părinții s-au plâns... Read more »

Un elev clujean a câştigat premiul I la Olimpiada Internațională de Limbă și literatură latină

Victor Șera, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpiadei Certamen Horatianum (ediția a XXXIII-a), obținând premiul... Read more »

Liviu Dragnea promite câte 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie din nord-estul ţării

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri la Botoşani că Guvernul va aproba ”cât de curând”, prin OUG, un program de sprijin punctual pentru nord-estul ţării prin acordarea a 20.000 de lei... Read more »

ANAF va publica “lista ruşinii” în această lună

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va publicat în această lună lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale în T1 2019, conform legislaţiei în vigoare. În “lista ruşinii” sunt incluse... Read more »

Ziua învierii lui Lazăr

În această zi, în Sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor, prãznuim învierea Sfântului şi Dreptului Lazăr cel mort de patru zile, prietenul lui Hristos. Plânsul Te vădeşte, scumpul meu Iisus, Că ai fire ca... Read more »

Mari români. Regele Carol I

Regele Carol I al României s-a născut la 20 aprilie 1839, la Sigmaringen, în Germania. Primul Rege al României a murit în ziua de 27 septembrie 1914, la Castelul Peleş. Carol I... Read more »

Care e datoria intelectualului?

Autor: Adrian Papahagi Să caute adevărul, binele și frumosul (care cel mai adesea coincid). Să fie deștept (dar nu deșteptul proștilor). Să nu scrie și să nu vorbească pentru bani, glorie sau... Read more »