ACTUALITATE

Cluj-Napoca. „Haideți masiv în stradă!…Clujul o susține pe Laura Codruța Kovesi”

Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost citată în calitate de suspect la Secția de Investigare a infracțiunilor din Justiție. Kovesi susține ca este vorba despre un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Audierea la Secția de Investigare a infracțiunilor din Justiție ar trebui să aibă loc vineri, chiar în ziua în care are bilet de avion pentru a pleca la Bruxelles, lucru pe care l-a adus la cunoștință autorităților.

Pe Facebook, organizatorii au scris: „Clujul, alături de Franța, Germania, Olanda, Austria, Europa, o susține pe Laura Codruta Kovesi… Laura Codruța Kovesi este un simbol justițiar care reprezintă poporul. Haideți să o susținem în stradă!
Haideți masiv în stradă!…
Ne-am săturat de infractorii ce au preluat parlamentul, guvernul si toate institutiile statului!

Se încearcă blocarea mea în această procedură. Cred că acestă începere de urmărire penală este o răzbunare pentru faptul că am făcut acest demers la curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Orice citație a unui procuror trebuie respectată. Sigur că trebuie să mă prezint. Sigur că îmi voi face apărarea. Această situație îmi va afecta candidatura, dar nu voi renunța la această procedură, nu voi renunța la candidatura pe care am făcut-o. Am muncit pentru ea, am trecut toate etapele destul de grele, unele dintre ele, a declarat Laura Codruța Kovesi, la Digi 24.