Legea administraţiei locale – schimbată

Senatul,  în calitate de for decizional, a adoptat, luni,, proiectul de lege prin care modifică Legea administraţiei publice locale, potrivit  căreia semnătura primarului va atesta doar îndeplinirea procedurală a unui act, timp în care responsabilitatea civilă sau penală revine secretarului unităţii administrativ-teritoriale (UAT).

Aceştia din urmă vor putea refuza să semneze un act, dacă apreciază că nu respectă prevederile legale în vigoare,  riscând însă să fie sancţionaţi dacă se dovedeşte că motivul refuzului a fost neîntemeiat.

Proiectul nu a fost votat de reprezentanţii Uniunii Salvaţi România, reprezentanta acestora, Florina Presada, precizând că „E nevoie ca fiecare funcţionar public să răspundă pentru actele pe care le semnează credem că şi primarul trebuie să răspundă la fel. Ceea este periculos în această iniţiativă este posibilitatea exonerării primarilor de răspunderea pe care le-o dă semnarea sau contrasemnarea actelor administrative. Cerem respingerea proiectului de lege”.

Legea va merge spre promulgare la Preşedintele Klaus Iohannis.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.