POLITICĂ

Legea “Fără penali în funcţii publice” a trecut de Camera Deputaților

Legea “Fără penali în funcţii publice” a trecut de Camera Deputaților, cu 295 de voturi „pentru” și o abținere, și va merge la Senat, cameră decizională.

Potrivit proiectului votat, Constituția va avea un nou articol, care va interzice accesul în funcții publice a cetățenilor condamnați definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

“La mai bine de doi ani de când USR a lansat campania „Fără penali în funcții publice” și la capătul unui lung șir de insistențe și demersuri parlamentare, mai facem un pas înainte spre curățarea politicii și administrației românești.

Vocea a peste 1 milion de români care au semnat inițiativa s-a auzit astăzi în clădirea Parlamentului.

E vocea celor cărora hoția le provoacă revoltă. A celor care cer spitale funcționale, drumuri fără gropi și școli decente. Vocea celor care s-au săturat să fie furați în timp ce sunt priviți în ochi pentru ca, după săvârșirea faptei, hoțul să le ceară și voturile.

Astăzi, am mai făcut un pas înainte. Urmează dezbaterea și votul din Senat, apoi va fi organizat referendumul care va consființi modificarea Constituției la o dată ce va fi stabilită ulterior în funcție de evoluția pandemiei în România, dar și de alte considerente.

Vom continua pentru că suntem hotărâți să tăiem calea hoților spre funcții și banii noștri!”, au menționat reprezentanții USR, inițiatorii proiectului de lege.