ACTUALITATE, ECONOMIC

Legea pensiilor, votată în Camera Deputaților. Actul normativ prevede majorarea pensiilor cu 15% din septembrie

Legea pensiilor de stat a fost adoptată de Camera Deputaţilor, for decizional. Legea se află de 6 luni în procedură de reexaminare, după ce Curtea Constituţională a declarat textul parţial neconstituţional. Ca să intre în vigoare, legea trebuie promulgată şi de preşedintele României.

Legea pensiilor a fost adoptată, cu 197 voturi “pentru” și 70 de abțineri. Nu a fost niciun vot “împotrivă”.

Legea, care schimbă formula de calcul a pensiilor, a fost declarată parţial neconstituţională, şi timp de 6 luni s-a aflat în procedură parlamentară de re-examinare.

Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD, Comisia de muncă a Camerei Deputaților: “Un profesor universitar va ajunge la o pensie de 8.000 de lei, pe această lege pe care am dezbătut-o astăzi, un pensionar militar are o pensie de 3.500 de lei. O lege care privește nu numai pensionarii aflați în plată, ci și pe noi, salariații. În ultimii doi ani avem venituri suplimentare la bugetul de stat de 268 de miliarde”.

Legea Pensiilor a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi, 69 pentru legea organică.

Premierul Viorica Dăncilă a a dat asigurări, săptămâna trecută, că legea va fi adoptată în Camera Deputaţilor iar pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie.