ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ

Legea privind promovarea transportului ecologic a fost promulgată

Distribuire articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat ieri decretul de promulgare a Legii privind promovarea transportului ecologic.

Potrivit legii, care va intra în vigoare din 2019 pentru instituții publice și din 2020 pentru mediul privat, se încurajează achiziționarea mijloacelor de transport ce utilizează tehnologiile verzi:

„Autorităţile publice locale, regiile autonome şi societăţile aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale vor achiziţiona mijloace de transport de călători acţionate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi, motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, gaz natural lichefiat şi motoare cu propulsie pe biogaz în proporţie de minimum 30% din necesarul achiziţiilor viitoare. Procentul va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziţionate într-un an”.

Totodată, „Achiziţiile anuale de autovehicule făcute de autorităţile publice pentru deservirea parcului propriu trebuie să conţină în proporţie de cel puţin 20% autoturisme acţionate prin tehnologii verzi”.

Societăţile cu capital privat, inclusiv societăţile de taxi, vor fi obligate să achiziţioneze și ele, mijloace de transport călători acţionate prin tehnologii verzi în proporţie de 30% din achiziţiile viitoare.


Distribuire articol: