ACTUALITATE

Lia Olguța Vasilescu nu va mai fi ministru. A renunţat la candidatură

Olguța Vasilescu renunță la ideea de a mai fi ministru și vicepremier. Într-o postare pe o rețea de socializare scrie că, după o discuţie cu Liviu Dragnea, a hotărât să își retragă candidatura pentru acest post.

Argumentul a fost acela că nu vrea ca activitatea Guvernului să aibă de suferit prin absența unui ministru important cum e cel al Dezvoltării.

Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE. Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Lia Olguța Vasilescu speră că președintele Klaus Iohannis va accepta rapid o nouă propunere de ministru.

Șeful statului a respins de trei ori numirea Olguței Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării şi, totodată, cel de vicepremier.

Lia Olguța Vasilescu a anunțat în mesajul său că își va continua mandatul de deputat PSD de Dolj.