ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Liber la afaceri pentru primari

Incompatibilitățile și conflictul de interese să vor prescrie în 3 ani, pentru cei în funcții sau care au demnități publice, după ce proiectul lui Cătălin Rădulescu a fost adoptat astăzi, de Cameră, la ședința de vot final, cu 159 de voturi pentru  și 59 împotrivă. Proiectul mai prevede totodată că aleșii pot să aibă afaceri care nu au legătură cu funcția. Proiectul a trecut deja de Senat. 

Potrivit proiectului, ,,primarii, viceprimarii, primarul general si viceprimarii municipiului Bucuresti pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice și al creației literar artistice. Aleșii locali menționați pot exercita funcții în domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă cu atribuțiiile exercitate ca primari sau viceprimari, primar general sau viceprimar general ai municipiului București”.

Astfel primarii și viceprimarii pot fi persoane fizice autorizate, pot lucra și în privat. PSD și UDMR au votat pentru, iar opoziția s-a abținut de la vot.