DIN TRANSILVANIA

Liberalii bistrițeni susțin referendumul inițiat de către cei trei milioane de români privind familia tradițională

Nota BN a luat părerile mai multor liberali bistrițeni , cu privire la organizarea referendumul  de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Stelian Dolha, Prim Vicepreședinte PNL Bistrița-Năsăud: “Categoric susțin referendumul, însă nu trebuie să ne abatem de la problemele reale cu care se confruntă România acum, dar acest demers trebuie susținut. Eu personal voi participa la acest referendum, cred în familia tradițională șî vreau să specific faptul că această inițiativă de modificare a Constituției pe această speță, a pornit de la unii parlamentari ai PNL de rit vechi, încă de acum câțiva ani. Îi îndemn pe toți cetățenii, fie ei membri și simpatizanți ai PNL, să participe la acest referendum și cred că această modificare aduce greutate în ceea ce privește familia tradițională.”

Sorin Hangan, Președintele PNL Bistrița, consilier municipal PNL: ” Eu personal voi merge la vot și recomand tuturor cetățenilor, inclusiv membrilor PNL să participe la acest referendum, însă vreau să adaug că nu văd sensul organizării acum a acestui referendum. M-am născut și am crescut într-o familie alcătuită dintre un bărbat și o femeie, și este normal să văd lucrurile așa, dar această inițiativă cetățenească nu trebuie să fie una politizată.”

Cosmin Moldovan, Vicepreședinte PNL Bistrița-Năsăud: “Familia în Europa și în Occident trece printr-o criză profundă sau suferă de o evoluție a formelor familiare. Susțin inițiativa cetățenească care a fost semnată de 3 milioane de oameni, cetățeni care nu au cerșit referendumul, ci au semnat pentru un drept constituțional, drept urmare voi participa la referendum.”

Diana Morar, Președinte OFL Bistrița-Năsăud, consilier municipal PNL: ” Voi participa la votul privind acest referendum, important e ca toți cetățenii să participe și să voteze conform propriilor lor crezuri. Fiind o inițiativă cetățenească, acest referendum nu trebuie să fie politizat de niciun partid politic.”

Traian Ogâgău, Vicepreședinte PNL Bistrița-Năsăud, Primarul orașului Sângeorz-Băi: “Voi merge la vot, trebuie  ca toată lumea să participe la vot, trebuie să dăm dovadă de normalitate.”

Florin Moldovan, Președinte TNL Bistrița-Năsăud, consilier județean PNL: “Votul reprezintă un drept câștigat de către noi toți. Voi participa la referendum, iar cetățenilor și colegilor mei din PNL le recomand să participe și să voteze exact cum le dictează conștiința.”

George Gaftone, Prim Vicepreședinte PNL Bistrița: “Voi merge categoric la vot. Am participat la toate scrutinurile de până acum, indiferent că vorbim de alegeri sau de referendum. Ii îndemn pe toți oamenii să meargă la vot.”

Menționăm faptul că secretarul general al Partidului Național Liberal, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, a spus la rândul lui că va participa la referendum și va vota în favoarea redefinirii în Constituție a familiei tradiționale.