ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ

Liberalii bistrițeni vor să-și desemneze cel târziu până în toamnă viitorul candidat la fotoliul de primar

Liberalii bistrițeni și-au manifestat îngrijorarea privind modul cum este condusă comunitatea și, nu în ultimul rând, țara.

Astfel, președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan, a relevat faptul că Primăria pierde câteva milioane bune de euro, fiindcă PSD nu a susținut amendamentul PNL prin care comunităților le-ar fi revenit cote defalcate mai mari, care acopereau scăderea veniturilor prin scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

El s-a arătat total nedumerit și nemulțumit dat fiind faptul că s-a intrat în al optulea an în care municipiul plătește dobânzi la credite și rămâne cu bani în Trezorerie, managementul fiind profund defectuos, iar comunitatea pierde enorm din această delăsare și neștiință.

Acesta a mai solicitat Primăriei publicarea tuturor cheltuielilor de la instituțiile din subordine, nu numai pe capitole de cheltuieli, ci și pe acțiuni:

,,Mereu sunt întrebat de diverse lucruri pe care le fac diverse direcții, iar noi avem doar cifre generale în multe cazuri. Trebuie să vedem cât costă o deplasare, un laptop. Nu sunt nimicuri, fiindcă an de an totalul se ridică la sume impresionante.” a mai declarat liderul liberalilor municipali.

Totodată el și-a manifestat convingerea că în acest an, cel târziu până în toamnă, vor desemna un candidat pentru fotoliul de primar, unul care în mod evident va fi mai bun decât Ovidiu Crețu, Avram George sau Niculae Cristian, lucrând, în acest sens, la o ofertă liberală pentru Bistrița.

Prin vocea președintelui Ioan Turc, liberalii au prezentat Cartea neagră a guvernării PSD-ALDE, acesta accentuând faptul că documentul este o radiografie exactă a unui eșec al guvernării, prezentând în sprijinul afirmațiilor sale o serie de indicatori micro și macroeconomici și un cumul de politici nefericite pentru țară.