POLITICĂ

Liberalii o cheamă pe Viorica Dăncilă la Ora Guvernului pentru explicații

Raluca Țurcan, liderul deputaților PNL, e de părere că sesiunea parlamentară este obligatoriu să înceapă cu audierea premierului la Ora Guvernului în Parlamentul României. Luni, Parlamentul se va reuni într-o nouă sesiune, care se anunță extrem de dinamică

PNL a depus deja o solicitare Biroului Permanent și lui Liviu Dragnea pentru ca premierul Viorica Dăncilă să vină în fața parlamentarilor pentru a da explicații despre reprimarea protestelor și violențele Jandarmeriei împotriva protestatarilor pașnici din 10 august.

„O provocăm pe d-na prim-ministru să vină în fața Parlamentului să asume, conform Legii răspunderii ministeriale, adevărul. Iar dacă citește textele și minciunile altora, să-și asume acest lucru. Dar, îi atragem atenția că a minți în plenul Parlamentului este o faptă penală, conform Legii răspunderii ministeriale.

Premierul României NU a remaniat-o pe Carmen Dan, ministrul Internelor, în ciuda modului dezastruos în care a gestionat intervenția din Piața Victoriei, dar și a contradicțiilor fățișe, flagrante, a explicațiilor în raport cu Jandarmeria și cu prefectul Capitalei.

Premierul României s-a făcut că nu vede nimic din toate abuzurile împotriva oamenilor fără vină, iar acest lucru nu poate fi acceptat.

Ce are de spus premierul României despre cea mai violentă intervenție a forțelor de ordine de la momentul mineriadelor încoace?!

În același timp, prim-ministrul trebuie să dea explicații pentru gestionarea dezastruoasă, cu impact major în economie, asupra pestei porcine”, a precizat liderul PNL, Raluca Țurcan.