DIN TRANSILVANIA

Liceenii de la Infoel Bistrița au marcat Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului a fost marcată într-un mod inedit la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița. Astfel, în pauza mare, elevii au primit mere și apă, în scopul conștientizării importanței unei alimentații sănătoase pentru prevenirea diabetului. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Școlar al Elevilor, cu sprijinul Asociației de Părinți a școlii, OMV Bistrița și ,,Colțul Verde”. Anterior, elevii din unele clase ale școlii au dezbătut, în timpul orelor de dirigenție, rolul important al unui stil de viață sănătos, bazat pe o dietă echilibrată și activitate fizică.

Diabetul reprezintă un grup de tulburări metabolice ce se caracterizează prin nivel crescut al glicemiei, generat de secretia deficitară a insulinei si/sau sensibilitate la insulina. Este o boală netransmisibilă ce apare atunci când pancreasul nu mai poate produce insulină sau când organismul nu mai utilizează insulina cum trebuie.

Sursă foto: Melisa Retegan, Cristina Rusu

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, inclusiv Daniela-Maria Brics, persoane zâmbind, oameni stând jos şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, mâncare