POLITICĂ

Liderii AUR au mers în Valea Jiului pentru a discuta cu minerii

O delegaţie a partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, alcătuită din senatorul Claudiu Târziu, copreşedintele partidului, deputatul de Hunedoara Anamaria Gavrilă, şi vicepreşedintele Robert Alecu, se află de joi seara în Hunedoara, la apelul celor peste 100 de mineri din Lupeni care protestează de trei zile împotriva situaţiei dramatice care a culminat cu întârzierea plăţii salariilor.

În discuţiile purtate cu liderii AUR, reprezentanţi ai minerilor aflaţi în subteran şi-au exprimat principalele nemulţumiri, referitoare la drepturile băneşti care li se cuvin, precum şi la condiţiile extrem de dificile în care sunt nevoiţi să lucreze. Unul dintre mineri, Ştefan Ban, forţat de starea din ce în ce mai precară de sănătate, a ieşit din mină şi a transmis că tovarăşii săi sunt hotărâţi să nu cedeze.

Aflat astăzi la Prefectura din Deva, Claudiu Târziu a vorbit despre “protestul spontan, ca parte văzută a unei crize foarte lungi a sistemului nostru energetic, consecinţă dureroasă a unei politici inexistente la nivel naţional” şi în condiţiile în care politicile europene de ecologizare cuprinse în proiectul Green Deal nu sunt însoţite de o Strategie naţională pentru energie care să fie dezbătută şi votată în Parlament.

Liderii AUR s-au deplasat în Deva în contextul în care nicio altă forţă politică nu şi-a exprimat interesul faţă de situaţia dramatică pe care o traversează minerii din Valea Jiului. Claudiu Târziu a precizat că prin reprezentanţii AUR în Parlament există hotărârea şi pârghiile pentru a contribui la rezolvarea acestei crize care afectează deja zeci de mii de familii.

La rândul său, deputatul Anamaria Gavrilă a transmis un semnal de alarmă în legătură cu suferinţa prin care trec familiile minerilor, dar şi asupra situaţiei cu efecte dezastruoase asupra oraşului Deva, lăsat fără apă caldă şi căldură.

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor anunţă public că este solidar cu minerii şi familiile lor şi se va implica direct, prin mijloacele parlamentare pe care le are, în soluţionarea crizei.