ACTUALITATE

Liderii PNL au pornit motoarele pentru europarlamentare. Peste 500 de lideri din regiunea Nord-Vest s-au reunit la Cluj-Napoca

Liderii PNL din zona Transilvvaniei s-au reunit la Cluj-Napoca pentru a stabili strategia politică pe regiunea Nord-Vest. La întâlnire a participat, preşedintele PNL, Ludovic Orban, secretarul general, Robert Sighiartău, primarii Emil Boc, Ilie Bolojan, dar şi Vasile Blaga sau Gheorghe Flutur.

Liderii PNL sunt încrezători că vor câştiga alegerile şi au dat un semnal de mobilizare generală. Atât Emil Boc cât şi Vasile Blaga au cerut membrilor să se activieze politic şi să tureze motoarele pentru perioada de precampanie electorală.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a lansat serii de atacuri la adresa guvernării şi a PSD.

“Am ţinut să fiu prezent la acest eveniment extrem de important al PNL, aici, în Cluj unde PNL face performanţă în administraţia locală şi de asemenea, face performanţă la nivelul Parlamentului European prin intermediul lui Daniel Buda care este unul dintre cei mai activi, serioşi şi influenţi parlamentari ai PNL în cadrul Parlamentului European şi al instituţiilor europene”.

În privinţa listei privind alegerile europarlamentare. Orban a amintit că va fi stabilită în jurul datei de 15 februarie. El a dat asigurări că pe regiunea Nord-Vest, Daniel Buda este favorit şi se va căuta ca lista să fie echilibrată pe regiuni.

“Domnul Daniel Buda va fi pe un loc cât se poate de bun, ca o recunoaştere a forţei funcţiei, a forţei Regiunii Nord-Vest şi mai ales, ca urmare a activităţii sale laborioase la nivelul Parlamentului European cu rezultate extrem de evidente pentru orice om care vrea să vadă activitatea domniei sale.

De principiu, căutăm să existe cât de cât o reprezentare echilibrată dar, oricum toţi parlamentarii care vor fi aleşi vor reprezenta România în primul rând pentru că ei se vor bate pentru interesele României şi evident, lor li se vor aloca anumite judeţe de care să se ocupe suplimentar.

Va fi votată de filiale prin preşedinţii lor pe baza mandatului pe care îl vor primii de la filiale şi a prevederilor statutare, nu există nici un fel de discuţie pe tema asta”.

Legat de o viitoare colaborare electorală cu USR şi cu PLUS, Orban a precizat:

“Aţi văzut, colaborăm, avem iniţiative comune. În ceea ce ne priveşte pe noi ca Partid Naţional Liberal, ne-am ferit să generăm dispute sau să-i atacăm, sigur, din păcate, uneori nu este şi reciproca valabilă, dar asta este. Noi avem suficientă minte ca să înţelegem că principalul adversar este alianţa aflată astăzi la guvernare, PSD-ALDE, şi aceasta reprezintă inamicul principal şi noi colaborăm cu toţi aceia care consideră că PSD-ALDE este inamicul României”.