Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, îi răspunde lui Tăriceanu: România a ajuns la o răscruce

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a răspuns scrisorii președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în care acesta afirmă că rezoluția privind statul de drept are la bază opinii partizane.

Verhofstadt respinge acuzațiile conform cărora rezoluția critică la adresa coaliției de guvernământ din România ar fi fost luată în necunoștință de cauză.

În plus, grupul european îi cere președintelui Senatului să spună dacă va susţine implementarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneția în privinţa legilor Justiției și Codurilor penale.

România a ajuns la o răscruce, precizează liderul grupului parlamentar european ALDE şi atrage atenţia că actuala majoritate poate să pună fundamentul pentru ca România să devină un stat iliberal.

„Dragă Căline, îți mulțumesc pentru scrisoarea pe care mi-a trimis-o în urma rezoluției privind statul de drept din România, adoptată săptămâna trecută de Parlamentul European, cu suportul a două treimi din grupul ALDE. Am fost surprins de plângerea ta că textul rezoluției a fost pregătit «fără consultări», că s-a bazat pe informații «părtinitoare», că Parlamentul European se dedă unei practici de acuzare publică”, a menţionat, în scrisoare Guy Verhofstadt.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.