DIN TRANSILVANIA

Liderul PNL din Consiliul Judeţean, Ioan Zăgrean, vrea reformă în cultura bistrițeană

Liderul Grupului PNL din Consiliul Judeţean, Ioan Zăgrean, spune că au fost găsite soluţii bune pentru angajaţii Centrului Judeţean pentru Cultură, în speţă artiştii de la „Dor Românesc” pentru această perioadă de pandemie în care nu au loc spectacole și când s-a pus problema reducerilor de ore prestate de angajați.

„Vreau cultură în Bistriţa-Năsăud. În luna noiembrie am avut o discuţie când s-a aprobat organigrama Centrului Judeţean pentru Cultură, ca societate de concerte. Ar fi foarte bine ca o parte din cheltuieli, din banii de salarii, să fie aduşi de cei care sunt angajaţi şi care trebuie să producă ceva. Produc cultură, spectacole şi o parte din bani să fie utilizaţi. Ei s-au transformat în societate de spectacole, dar la ora actuală nu pot să dea spectacole, dar nici nu este corect – trebuie să fim toţi solidari – şi nu poţi să-i ţii pe toţi cu salarii întregi la Centrul Judeţean pentru Cultură, fără a avea spectacole, fără să producă nimic”, a explicat Ioan Zăgrean.

Zegrean a subliniat că nu este împotriva Centrului Județean pentru Cultură, ci doar împotriva „inculturii folosirii banului public”.

„Nu am făcut un proiect de hotărâre prin care să reduc numărul de angajaţi. Am purtat nişte discuţii la Consiliul Judeţean, împreună cu Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură să găsim soluţiile cele mai optime de reducere a cheltuielilor. S-au găsit soluţii, o să le vedeţi la şedinţa de la sfârşitul lunii. S-au găsit soluţii optime, agreate de toate părţile, în aşa fel să se reducă cheltuielile, iar în momentul în care vom cânta şi vom produce, lucrurile pot să revină la normal. Mi se pare o soluţie onorabilă, echitabilă şi în aceste condiţii vă asigur că voi sprijini cât pot cultura cu orice. Rezultatele vor fi bune!”, a declarat Ioan Zăgrean.