ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ, OPINII

Liderul minorităților naționale din Parlament este acuzat de fals în înscrisuri, fals intelectual, uz de fals, deturnare de fonduri și delapidare

Președintele Fundației Europene pentru Buna Guvernare și Prevenirea Corupției – EurHONEST, Florin Ghiulbenghian, a depus la DNA o plângere penală ce-l vizează pe liderului minorităților naționale din Parlament, Varujan Pambuccian.

,,Prin prezenta doresc să vă aduc la cunoștință faptele descrise mai jos, comise de către: 

Pambuccian Varujan, deputat din partea Uniunii Armenilor din România, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților;

 

fapte ce constituie, în opinia mea, infracțiuni grave comise de un reprezentant ales al poporului român în cea mai importantă instituție a țării, și anume Parlamentul României, infracțiuni ce dovedesc un total dispreț față de morala publică și de legile in vigoare, cu influențe grave asupra credibilității sistemului parlamentar românesc.

 

Astfel, la începutul anului 2001, în urma alegerii numitului Pambuccian Varujan ca deputat din partea Uniunii Armenilor din România, am fost solicitat de acesta să îl ajut în activitatea noii Comisii Parlamentare pentru IT și Telecomunicații, ținând cont de educația mea și de experiența mea profesională în domeniul IT-ului. Am fost de acord cu acest lucru și am lucrat cu el o perioadă de circa 4 ani de zile, ca și consilier onorific (cel puțin așa am crezut eu). În acest sens mi-a eliberat inclusiv legitimații de acces în clădirea Parlamentului României.

 

La sfârșitului anului trecut (2016), în urma unor verificări pe care le-am făcut în evidențele ANAF, am aflat cu surprindere că am beneficiat de plata unor impozite aferente unor venituri pe care le-aș fi avut din partea Camerei Deputaților. Am solicitat documentele respective prin Secretariatul General al Camerei Deputaților și am constatat că în numele meu a fost semnat și depus un contract de muncă și, suplimentar, în perioada 2001-2003, am ,,beneficiat” de o serie întreagă de venituri, așa cum rezultă din statele de salarii atașate prezentei plângeri.

 

Din consultarea respectivelor state de salarii am observat că semnătura care apare în dreptul numelui meu nu îmi aparține și, ca atare, consider că în numele meu au fost ridicate sume de bani de către beneficiarul contractului de muncă, numitul Pambuccian Varujan.

 

Din faptele prezentate mai sus rezultă suspiciuni rezonabile că numitul Pambuccian Varujan se face vinovat de comiterea următoarele infracțiuni:

 

  1. Art. 295 CP – Delapidare

 

  1. Art. 307 CP – Deturnare de fonduri

 

  1. Art. 320 CP – Fals în inscrisuri

 

  1. Art. 321 CP – Fals intelectual

 

  1. Art. 323 CP – Uz de fals”,