DIN TRANSILVANIA

Liga Jr. NBA a ajuns în România și ia startul la Cluj-Napoca

Liga Jr. NBA a ajuns în România și ia startul la Cluj-Napoca, Oraș European al Sportului 2018!

Primarul Emil Boc a participat astăzi la evenimentul de deschidere a Jr. NBA România, cea mai spectaculoasă ligă de baschet din lume dedicată copiilor, la BT Arena.

Totodată a avut loc Draftul (tragerea la sorți), prin care cele 30 de școli participante au aflat numele echipei din NBA pe care o vor reprezenta în cadrul acestei competiții.

Programul global de baschet pentru copii cu vârste de 10 și 11 ani se desfășoară după modelul NBA: echipele vor fi împărțite în două conferințe, și vor juca un play-off pentru a stabili câștigătoarea ligii.

Valorile si experiența NBA au ajuns la peste 26 de milioane de tineri din 71 de țări prin organizarea acestor ligi pentru juniori.

Elevii au ocazia să deprindă valori care se învață din sport, precum munca în echipă, respectul, determinarea și implicarea socială.

La eveniment au participat și au adresat un cuvânt elevilor: Horia Păun – Președintele Federației Române de Baschet, Cernevic Vanja – reprezentant NBA, Omer Tetik – CEO Banca Transilvania, Valentin Cuibus – Inspector General al ISJ Cluj și Mircea Cristescu – Președinte de onoare al Asociației Județene de Baschet Cluj.

Primăria municipiului Cluj-Napoca sprijină financiar Liga Jr. NBA România cu suma de 45.000 lei.

Fotografia postată de Emil Boc.

Fotografia postată de Emil Boc.

Fotografia postată de Emil Boc.