ACTUALITATE, ECONOMIC

Linia ferată care va lega aeroportul Otopeni de Gara de Nord va fi gata în timp record

Oficialii de la transporturi au dat asigurări că linia ferată care va lega aeroportul de Gara de Nord va fi gata înaintea începerii Campionatului European de Fotbal.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a afirmat că „nu se pune problema finanţării, banii există” iar constructorul poate începe lucrările cât mai repede. Deşi perioada de proiectare este de două luni, ministrul se aşteaptă ca procedura să fie finalizată în maxim 3 săptămâni, întrucât constructorul a specificat că proiectul tehnic este gata şi necesită doar avizarea şi autorizaţia de construire din partea Ministerului Transporturilor.

Lucrarea va avea în total 3,95 kilometri şi este împărţită în trei zone: teresamentul, care va avea 600 de metri, zona de urcare pe viaduct de 900 de metri şi viaductul propriu-zis de 1.500 de metri. Proiectul include staţia Otopeni şi intereferează viitoarea construcţie a unei linii de metrou.

Gică Popescu, consilierul ministrului, prezent la eveniment, s-a arătat optimist, spunând că până la data de 30 martie 2020, lucrările la Aeroportul Băneasa vor fi gata, chiar înainte de startul turneului UEFA 2020.