ACTUALITATE, LIFESTYLE

LMP: Echiparea militarilor români, conformă cu reglementările legale. Noi suntem la datorie, voi stați acasă!

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței militare nr. 3, militarii Armatei României sprijină autoritățile publice centrale și locale prin misiuni de pază și protecție a unor obiective și zone, misiuni de patrulare și misiuni de întărire a prezenței în unele puncte de trecere a frontierei.

Astfel că, începând de ieri 25 martie 2020, militarii pot fi văzuți în trafic, în marile orașe, alături de polițiști și jandarmi, echipați corespunzător stării de urgență în care ne găsim, dar fără nicio intenție de a folosi armamentul din dotare, cu siguranță. Cu toate acestea, unii dintre români se arată nemulțumiți de faptul că militarii sunt înarmați și că pe străzi sunt văzute, în aceste zile, vehicule militare.

În aceste condiții, Liga Militarilor Profesioniști a publicat următorul comunicat de presă.

,,Liga Militarilor Profesioniști, luând act de comentariile apărute în spațiul public, cu privire la prezența în stradă și echiparea militarilor români, face următoarele precizări:

Rolul Armatei Române este acela de a veni în sprijinul instituțiilor statului și al populației.

Militarii români vin să suplimenteze și să completeze efortul pe care îl fac militarii din celelalte instituții din Sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, alături de polițiști, astfel încât să contribuie la tot ceea ce însemnă creșterea eficienței măsurilor pentru diminuarea răspândirii virusului COVID-19.

Echiparea militarilor români este conformă cu reglementările legale, în ceea ce privește instituirea stării de urgență la nivel național.

Militarii vor asigura paza unor obiective, vor ajuta trupele de jandarmi și pe politiștii din teren pentru sprijinirea activităților de ordine publică și vor acționa în punctele de trecere a frontierei de stat, în sprijinul activităților Poliției de Frontieră.

Noi suntem la datorie, voi stați acasă! Onoare și Patrie!” transmite Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesioniști.

Sursă foto: Armata României-Facebook

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, copac şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, maşină şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber