DIN TRANSILVANIA

Locotenent-colonelul Alin Florin Marian este noul comandant al ,,Șoimilor Carpaților”

Batalionul 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților” are, de astăzi, un nou comandant,  în persoana locotenent-colonelului Alin Florin Marian care l-a înlocuit la comandă pe lt. col. Dan Valer Orza. Totodată, Batalionul  405 Sprijin Logistic ,,Năsăud” va fi comandat de lt. col. Florin Cioancă ce a preluat comanda de la lt. col. Lucian Pupeză.

Ceremonia militară de predare-primire a comenzii celor două batalioane din subordinea  Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” a avut loc pe platoul Batalionului 812 Infanterie și la aceasta au participat, alături de militari, autorități publice, printre care și prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț care a transmis militarilor, printre altele:

,,Nu de mult v-am primit acasă cu brațele deschise, iar domnul locotenent-colonel Dan Valer Orza v-a adus așa cum își dorește orice comandant, în formație completă din misiunea Protecția Forței din Afganistan. Vă felicit, domnule locotenent colonel, pentru profesionalismul cu care ați condus și repatriat una dintre cele mai importante structuri de nivel batalion din Armata României. Vă mulțumim cu toții pentru felul în care ați gestionat activitatea Batalionului 812 Infanterie Bistrița și vă dorim mult succes în carieră. Suntem onorați că ne-ați fost alături!

Astăzi, primește comanda Batalionului 812 Infanterie un alt militar de carieră despre care am auzit lucruri excepționale, domnul locotenent-colonel Alin Florin Marian. Un profesionist desăvârșit, care a trecut prin apăsătoarele misiuni din teatrele de operații din Irak și Afganistan și care, pentru rezultatele deosebite, a fost recompensat cu Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, Distincţia „Omul anului” și multe altele. Toate acestea nu sunt simple distincții, ci sunt încă o recunoaștere a profesionalismului și încrederii în competențele sale.

,,Şoimii Carpaților”, suntem onorați să fim în fața voastră, voi știți ce aveți de făcut, cum să respectați ordinele, iar disciplina vă este a doua mamă. Vă mulțumim și vă apreciem pentru ceea ce sunteți și pentru cum vă duceți la îndeplinire fiecare misiune de aici, de pe pământ românesc sau din străinătate, în teatre de operații unde deveniți ambasadori ai țării, ambasadori care vor să aducă pacea”.

Veteran al teatrelor de operații, noul comandant al ,,Șoimilor” , lt. col. Alin Florin Marian, a comandat Compania KAF-GDA pe timpul executîrii misiunii de apărare apropiată a aeroportului Kandahar din Afganistan, în perioada iulie-decembrie 2014.

Sursă foto: Instituția Prefectului BN

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, oameni mergând, copac şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber