ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Locuitorii din Nadăș (județul Arad) sunt disperați. Au pierdut satul în instanță, printr-o decizie irevocabilă pronunțată în 6 februarie

Locuitorii satului Nadăș din județul Arad au ajuns la capătul răbdării. După ani de zile în care au umblat prin tribunale, marți, 6 februarie 2019, au aflat că și-au pierdut satul printr-o decizie irevocabilă pronunțată de Tribunalul Olt care a decis ca aproape toate terenurile din localitatea arădeană să  reintre în proprietatea familiei Colţeu, care a fost împroprietărită, în anul 2006.

Anul trecut, în septembrie, sentinţa prin care familia Colţeu a fost împroprietărită cu terenuri în Nadăș  a fost desfiinţată de Judecătoria Balş, dar decizia nefiind definitivă a fost atacată cu recurs Tribunalul Olt care a pronunțat decizia definivită din 6 februarie și care certifică faptul că nădășenii au rămas, practic, fără sat, deoarece familia care a câștigat terenurile are drept și de clădirile de pe acestea.

Deși locuitorii din Nadăș susțin că familia Colțeu ar fi falsificat documente de moștenire pe bază căreia a fost pusă în posesie și, deși, Curtea de Apel Timișoara a desființat mai multe documente din cele care arată moștenirea familiei care a întabulat 9000 ha din Nadăș, totuși Tribunalul Olt a dat câștig de cauză acestei familii, printr-o sentință irevocabilă, spre disperarea sătenilor care s evăd nevoiți să-și părăseasca satul deși aici au trăit moșii și strămoșii noștri.