Lucrările din interiorul Palatului Princiar al Cetății Oradea finalizate în proporție de 98%

Lucrările de amenajare a arheoparcului din incinta Palatului Princiar al Cetății Oradea, începute în aprilie 2018, sunt în prezent realizate în proporție de 98%. În cursul lunii iulie se vor finaliza ultimele etape de execuție, după care se va trece la recepția lucrărilor.
Între zidurile catedralei s-au amenajat două morminte regale, în memoria Regelui Ladislau I al Ungariei (1077-1095), cel care a întemeiat la Oradea o mănăstire în cinstea Sfintei Fecioare Maria, și a Regelui Sigismund de Luxemburg. Acestea sunt realizate din marmură albă și „roso” şi sunt inscripționate cu plachete comemorative. Pentru informarea vizitatorilor, s-a amenajat un panou care concentrează informații despre Cetatea Medievală, despre catedrala gotică și despre cei doi regi.

În contextul descoperirilor arheologice din subsolurile corpurilor A şi B din perioada 2012 – 2015, în anul 2015 au continuat cercetările arheologice în curtea Palatului Princiar al Cetății Oradea, pentru punerea în valoare a vechii catedrale gotice. Amenajarea curții, cu suprafața de 4.917 mp, pune în evidență elementele constructive ale catedralei gotice și ale corpurilor adiacente, reconstituite.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.