DIN TRANSILVANIA

Lucrările din interiorul Palatului Princiar al Cetății Oradea finalizate în proporție de 98%

Lucrările de amenajare a arheoparcului din incinta Palatului Princiar al Cetății Oradea, începute în aprilie 2018, sunt în prezent realizate în proporție de 98%. În cursul lunii iulie se vor finaliza ultimele etape de execuție, după care se va trece la recepția lucrărilor.
Între zidurile catedralei s-au amenajat două morminte regale, în memoria Regelui Ladislau I al Ungariei (1077-1095), cel care a întemeiat la Oradea o mănăstire în cinstea Sfintei Fecioare Maria, și a Regelui Sigismund de Luxemburg. Acestea sunt realizate din marmură albă și “roso” şi sunt inscripționate cu plachete comemorative. Pentru informarea vizitatorilor, s-a amenajat un panou care concentrează informații despre Cetatea Medievală, despre catedrala gotică și despre cei doi regi.

În contextul descoperirilor arheologice din subsolurile corpurilor A şi B din perioada 2012 – 2015, în anul 2015 au continuat cercetările arheologice în curtea Palatului Princiar al Cetății Oradea, pentru punerea în valoare a vechii catedrale gotice. Amenajarea curții, cu suprafața de 4.917 mp, pune în evidență elementele constructive ale catedralei gotice și ale corpurilor adiacente, reconstituite.