Lucrările edilitare din municipiul Bistrița se fac fără cap și fără coadă

Primăria Bistrița nu are un calendar al lucrărilor edilitare care se desfășoară pe raza muncipiului. Fie că vorbim de autorități publice, mediul privat sau persoane fizice, lucrările de introducere sau extinderi de utilități se fac fără niciun fel de program. De foarte multe ori observăm că străzile și trotuarele sunt decopertate, asfaltate și iar decopertate pentru noi lucrări. Lucrările de schimbare a țevilor de gaz pe diverse artere s-au întins pe un an de zile și nu pare să se fi terminat, iar multe străzi și trotuare au fost modernizate de curând. Lucrările care se desfășoară acum în zona Pieței Petru Rareș e unul din exemple. În urmă cu doi ani au fost efectuate lucrări de către STS, pe urmă au fost executate lucrări de către Electrica SA. În urmă cu două săptămâni s-au executat lucrări de introducere a energiei electrice de către un privat, iar în această săptămână urmează să se introducă țevi de gaz. De fiecare dată s-a decopertat și s-a refăcut  trotuarele( așa cum s-a refăcut), iar pe alocuri și străzile. Este modelul de cum să nu faci.

strada Cerbului

Urmează să  se introducă țevi noi de gaz pe strada Cerbului. Aici Primăria Bistrița, a refăcut complet trotuarele deși erau în stare foarte bună (ca de altfel și pe strada 1 Decembrie), iar peste puțin timp, firmele de construcții urmează să decoperteze întreaga lucrare.  Nu o să luăm stradă cu stradă, însă e clar că nu vorbim de excepții, ci de lipsa unui plan, a unei planificări pe o durată medie de timp.

Din nefericire lucrările așteptate de bistrițeni au lipsit, Primăria Bistrița nu a reușit nici de această dată să execute lucrările prevăzute în buget, multe străzi rămân nereabilitate sau neasfaltate până cel puțin anul viitor.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.