DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

LUCRĂRILE LA CENTURA ORAȘULUI ALEȘD SUNT GATA SĂ ÎNCEAPĂ

În aceste zile au fost finalizate procedurile necesare începerii lucrărilor la centura ocolitoare a orașului Aleșd.
Azi, în ședința de Guvern, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind exproprierea terenurilor afectate de proiectul centurii. Suma ce va fi plătită pentru aceste terenuri, până în vară, se ridică la peste 1 milion de euro.
Săptămâna trecută, comisia de licitație a Consiliului Județean Bihor a desemnat constructorul ce va realiza lucrările.
Până săptămâna viitoare se pot depune contestații față de procedura de licitație. Dacă nu se vor depune, ne propunem să semnăm contractul de proiectare și execuție până la sfârșitul acestei luni.
Proiectantul are două luni să realizeze proiectul tehnic. La începutul verii vom începe lucrările de execuție. Într-un an de zile, conform contractului, lucrările trebuie finalizate.
În vara anului viitor traversarea orașului Aleșd, spre Cluj, Oradea și Zalău, se va face mult mai fluent.
Centura va avea două brațe care pornesc dinspre Tinăud și Aleșd (vezi imaginea). Cel scurt, spre Peștiș și Zalău, cel lung ocolește Aleșdul printre Crișul Repede și cartierul de blocuri și se termină în DN 1 între Aleșd și Lugașu de Jos.
Acest proiect este cel mai avansat dintre cele 3 centuri pe care le realizează Consiliul Județean Bihor în parteneriat cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, cu finanțare europeană.
Până la începutul lunii aprilie ne propunem să stabilim constructorii ce vor realiza centura Beiuș și drumul ocolitor al comunei Sânmartin.
După un an și jumătate de muncă, în vara acestui an se vor vedea primele rezultate, începutul lucrărilor.
Mulțumesc colegilor și partenerilor noștri pentru stadiul în care am ajuns cu proiectele. Din vară, va fi rândul constructorilor să-și facă datoria. Până la sfârșitul anului viitor aceste proiecte trebuie finalizate.
Anunțul privind Hotărârea Guvernului: https://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-actele-normative-aprobate-in-edinta-guvernului-romaniei-din-16-martie-2022?fbclid=IwAR39SF6SdlWDC52BCs7WWJAx-Sm2KP3QiyWkpn4cBC6I-l1d0D30Mp8onZU