POLITICĂ

Ludovic Orban a anunţat că PNL nu primeşte în partid aleşi ai PSD, ALDE, PRO România

Conducerea PNL a decis, luni, ca „traseişti” din zona PSD, ALDE şi PRO România să nu fie primiţi în partid.

Întrebat cu privire la decizia adoptată privind interdicţia de a-i primi în partid pe „traseişti” din PSD, ALDE şi PRO România, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că această hotărâre a fost adoptată astfel încât speculaţiile să fie clarificate.

„Ştiţi foarte bine că există actori politici, comentatori care tot încearcă să creeze o percepţie falsă. PNL este în război total cu PSD şi cu coaliţia guvernamentală, de fapt cu toate PSD-urile şi cu PSD mare şi cu PSD-urile mai mici, ei sunt adversarii noştri politici. Obiectivul nostru este să punem punct cât mai repede acestei guvernări care distruge România şi, ca atare, am vrut să se ştie foarte clar că niciun pesedist nu are ce să caute în PNL”, a afirmat Orban.

În urmă cu două luni, unii lideri ai partidului îi curta pe primarii ALDE pentru a veni sau a reveni în PNL. Unul dintre aceştia este Ioan Turc, preşedintele PNL BN, care era de părere că în ALDE sunt primari vrednici și foarte bine pregătiți pentru tot ceea ce trebuie să facă în comunele pe care le administrează.

,,Eu cred că foarte mulți dintre acești primari sunt foarte nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat cu partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. Îi cunosc pe foarte mulți dintre ei, știu foarte mulți lideri din această formațiune politică și, știu că nu le este ușor. Îi invit pe acești primari să se uite cu foarte multă atenție la ceea ce se întâmplă pe scena politică, însă ei știu foarte bine că, PNL este acum prima forță politică în județul Bistrița-Năsăud.”, a spus Ioan Turc.

Turc a mai precizat că își dorește ca acești primari să revină de la partidul din care au plecat, adică din PNL.