Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a făcut referiri la gradul de îndatorare pe care România îl are, el fiind de părere că actualul guvern „distribuie resurse pe care nu le are”.

„Ceea ce reproșez acestui guvern este că rămâne cu aceeași mentalitate, și anume, aceea de a distribui resurse pe care nu le are în loc să pună la cale o politică economică care să asigure cu adevărat dezvoltare. Uitați-vă ce se întâmplă! Gradul de îndatorare a crescut în șase luni cu două puncte procentuale. Înseamnă aproape patru miliarde de euro datorii în plus, iar ritmul de creditare este îngrozitor de mare, pentru că nu este resursă financiară pentru a face plățile pe care ei le-au generat prin legile pe care le-au adoptat. Există, la primele șase luni, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic”, a fost precizarea președintelui PNL.

Liderul liberal a atras atenția că investițiile publice se află la un nivel foarte jos, cele mai mici din ultimul deceniu.

„Din zece ani de zile este nivelul cel mai mic de investiții publice care a existat. S-au investit șase miliarde în șase luni. Este jenant, în condițiile în care România are, în primul rând, nevoia de dezvoltare a infrastructurii”, a precizat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai afirmat că „cei care guvernează astăzi România nu au interesul să se dezvolte economic România”, pe motiv că, prin astfel de măsuri, PSD își ține electoratul captiv.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.