POLITICĂ

Ludovic Orban: “Astăzi este Ziua Pompierilor din România, o zi dedicată bravilor apărători ai vieților și bunurilor”

Premierul Ludovic Orban a transmis duminică un mesaj de Ziua Pompierilor, aducând un omagiu tuturor celor care au ajutat în multe momente de răscruce din istoria modernă a României, ”bravilor apărători ai vieţilor şi bunurilor puse în pericol de flăcări, calamităţi naturale, accidente sau alte situaţii de risc”.

“Astăzi este Ziua Pompierilor din România, o zi dedicată bravilor apărători ai vieţilor şi bunurilor puse în pericol de flăcări, calamităţi naturale, accidente sau alte situaţii de risc. Începând cu pompierii militari eroi căzuţi în 1848 pe Dealul Spirii, în lupta cu oştile otomane, pentru a apăra populaţia şi aspiraţiile de libertate şi progres care i-au însufleţit pe români în perioada paşoptistă, astăzi, peste decenii, ne amintim şi le aducem un omagiu tuturor celor care au ajutat în multe alte momente de răscruce din istoria modernă a României”, arată Orban în mesaj.

El apreciază curajul pompierilor de astăzi, a căror misiune implică în aceeaşi măsură riscuri şi situaţii dificile, ”în faţa cărora nu se lasă însă copleşiţi”.

”Le mulţumim şi le preţuim curajul şi pompierilor de astăzi, a căror misiune implică în aceeaşi măsură riscuri şi situaţii dificile, în faţa cărora nu se lasă însă copleşiţi. Munca lor este de cele mai multe ori o adevărată luptă contracronometru pentru viaţa unor concetăţeni ai noştri aflaţi în situaţii dificile şi ne bucurăm pentru fiecare misiune de salvare care se încheie cu succes. Vă mulţumim, dragi pompieri, tuturor celor din structurile de protecţie civilă şi din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, pentru dăruirea cu care vă puneţi în slujba cetăţenilor şi pentru vieţile salvate. De asemenea, vă felicit pentru sprijinul pe care l-aţi asigurat de la declanşarea crizei sanitare pentru transportul persoanelor infectate sau suspecte de COVID-19 şi în cadrul unor misiuni de management al centrelor de carantinare, transport de materiale şi echipamente de protecţie şi operaţiuni de decontaminare. La mulţi ani şi succes în toate misiunile dumneavoastră!”, a transmis Ludovic Orban.