ACTUALITATE

Ludovic Orban: Astăzi, Parlamentul României a demis Guvernul PSD, care și-a bătut joc de România

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi seară, că au fost câteva surprize la votarea moţiunii de cenzură, existând persoane care au promis că vor vota şi nu au făcut-o. El a făcut referire la senatorul neafiliat Emanoil Savin, care s-a aflat la vânătoare, deşi a semnat moţiunea, şi a spus că ”este un capitol închis”. Orban a afirmat că mâine PNL va decide delegaţia cu care se va prezenta la Cotroceni, iar propunerea de premier a partidului este persoana sa, aşa cum s-a decis anterior.

”Am avut câteva surpzire la vot. Eu am avut estimarea pesimistă 238 de voturi. Mai erau câţiva parlamentari care m-au asigurat că vor vota. Am avut şi câteva defecţiuni, senatorul Savin (Emanoil Savin – parlamentar neafiliat care a semnat moţiunea- n.r)”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24, precizând că acest capitol ”este închis”.

A încetat! Astăzi, Parlamentul României a demis Guvernul PSD, care și-a bătut joc de România, așa cum nu și-a bătut joc de România nimeni în ultimii 30 de ani.

Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni. Le mulțumesc colegilor mei din Partidul Național Liberal, care au fost prezenți toți și au votat la vedere în favoarea acestei moțiuni. Le mulțumesc tuturor partenerilor politici, care au fost alături de noi în acest demers și care au stat până la sfârșit, rezistând la cele mai ticăloase și mizerabile oferte, care au fost făcute vreodată în ultimii 30 de ani unor parlamentari de către o putere disperată, o putere care nu a făcut altceva decât să servească infractorii în România.

Nu ne bucurăm astăzi, guvernarea României este un lucru mult prea grav pentru ca noi, astăzi, chiar dacă am reușit în acest demers salutar pentru națiunea română, să ne creeze starea de bucurie și de satisfacție.

Se încheie o perioadă de distrugere, se încheie o perioadă de ură și de divizare. Începe o perioadă de construcție, începe o perioadă de modernizare, începe o perioadă în care Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului, o perioadă în care fiecare cetățean român poate să aspire cu legitimitate la îndeplinirea tuturor drepturilor și libertăților sale și la șansa de a reuși în viață.

Mâine, la ora 9:00, am convocat Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal pentru a stabili strategia pe care o vom avea în perioada următoare pentru a stabili echipa, care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni și de asemenea, mandatul cu care ne vom duce la președintele României”, a mai declarat preşedintele PNL.