ECONOMIC

Ludovic Orban: ”Bucureștiul are nevoie de autostradă de centură nu de astăzi

Premierul Ludovic Orban a participat la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură București (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru.

Ludovic Orban: ”Bucureștiul are nevoie de autostradă de centură nu de astăzi, nu de ieri, de cel puțin 15 ani de zile. Această autostradă de centură este vitală pentru București.
Studiul de fezabilitate pentru realizarea acestei autostrăzi a început de mult timp. În mandatul meu de ministru al transporturilor, noi am adoptat indicatorii tehnico-economici, gândiţi-vă că era 2008. Sigur că de atunci a mai fost revizuit studiul de fezabilitate, că așa e la noi, băgăm bani în studii de fezabilitate şi după aceea uităm să alocăm resursele financiare pentru construcția efectivă a tronsoanelor de autostradă.
Este bine că lucrările încep pe toate tronsoanele autostrăzii de centură. Suntem în progres, de la preluarea guvernării.
Bucureștiul se află pe traseul Coridorului IV paneuropean, care atrage un trafic extrem de dens și care are nevoie ca de aer de această autostradă de centură, pentru a putea asigura fluiditatea deplasării prin ocolirea Bucureștiului și, pentru a degreva traficul din capitală de traficul de tranzit.”