Ludovic Orban: Dosarul 10 august trebuie finalizat şi trimis în judecată

Dosarul 10 august trebuie finalizat şi trimis în judecată, nu trebuie să aibă soarta dosarului Mineriadei şi al Revoluţiei. Este inacceptabil că la un an de la reprimarea violentă a protestului Diasporei nu există niciun responsabil

La aproape 1 an de la mitingul Diasporei din 10 august, românii nu au aflat cine sunt cei responsabili pentru reprimarea protestului paşnic şi gazarea unor cetăţeni nevinovaţi. Declinarea dosarului 10 august de către Parchetul General şi transmiterea sa către DIICOT riscă să ne aducă în situaţia în care acest dosar va avea soarta dosarului Mineriadei şi al Revoluţiei. Este îngrijorător faptul că, până în acest moment, nu a fost finalizat rechizitoriul şi nu există nici un responsabil politic pentru gazarea a sute de români care au manifestat paşnic. Mai mult, coordonatori ai jandarmilor direct implicaţi în protestul de pe 10 august fie au fost menţinuţi în aceleaşi poziţii de răspundere, fie au fost promovaţi.

Întregul parcurs al dosarului 10 august indică faptul că avem de-a face cu o muşamalizare a faptelor şi că aflarea adevărului este tergiversată. Dosarul privind protestul Diasporei trebuie finalizat şi trimis în judecată pentru că românii trebuie să afle adevărul şi vinovaţii trebuie trimişi în faţa instanţelor de judecată.

Reamintesc faptul că, sub atenta supraveghere a lui Liviu Dragnea, atât ministrul de Interne, Carmen Dan, premierul Viorica Dăncilă, precum şi cei implicaţi direct în reprimarea protestului de pe 10 august s-au încurcat în declaraţii contradictorii şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a împiedica aflarea adevărului.

Partidul Naţional Liberal a solicitat în repetate rânduri demisia tuturor celor vizaţi de dosarul 10 august, mai ales pentru a nu exista suspiciunea privind existenţa unor presiuni politice pentru muşamalizarea unui caz demn de Coreea de Nord. Pentru PNL, dreptul de liberă exprimare este sfânt, iar reprimarea cu brutalitate a unei manifestaţii paşnice şi încălcarea gravă a legii de către forţele de ordine nu trebuie să scape nepedepsite.

În mod cert, la 10 august a existat un ordin politic executat orbeşte de conducătorii Jandarmeriei şi care a făcut ca sute de cetăţeni nevinovaţi să fie supuşi unui tratament agresiv din partea forţelor de ordine, bătuţi, gazaţi fără niciun motiv, cu excepţia fricii de cetăţeni a lui Liviu Dragnea şi a ministrului de Interne încă în funcţie, Carmen Dan.

Preşedintele PNL
Ludovic Orban

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.