ACTUALITATE, POLITICĂ

Ludovic Orban: Fiecare zi din viața persoanelor cu dizabilități înseamnă dificultăți și suferințe

Premierul României, Ludovic Orban a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. În mesajul său, premierul a subliniat importanța conștientizării problemelor pe care le au persoanele cu dizabilități și a grijei pe care trebuie să o aibă comunitățile și autoritățile statului.
Premierul Ludovic Orban: Marcăm astăzi Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități cu sentimentul că semenii noștri care dintr-un motiv sau altul se confruntă cu o formă de dizabilitate au nevoie în această perioadă, poate mai mult ca oricând, de sprijin, grijă și empatie din partea comunității și a autorităților.
Fiecare zi din viața persoanelor cu dizabilități înseamnă dificultăți și suferințe, dar dacă privim dintr-o altă perspectivă înseamnă luptă pentru o viață normală sau chiar o luptă pentru însăși viața lor. Sunt ca niște adevărați eroi printre noi.
Problemele de natură medicală cu care se confruntă nu trebuie să le împiedice în nicio privință accesul la o viață normală, iar România a înregistrat pași importanți în această direcție. Totuși, consider că este extrem de important să nu ne limităm la ceea ce s-a făcut și să venim cu soluții pentru ce mai trebuie făcut, cu conștientizarea problemelor care trebuie rezolvate și abordarea lor cu responsabilitate și empatie. Stă în puterea fiecăruia dintre noi, ca simpli cetățeni sau ca reprezentanți ai autorităților statului, să contribuim la respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, să combatem orice formă de discriminare și să le respectăm dreptul la viață și la un trai decent.