Ludovic Orban: Guvernul să anunțe data alegerilor la Deva până pe 15 septembrie, altfel ne adresăm instanței

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Deva că Guvernul trebuie să anunțe data alegerilor anticipate pentru Primăria Deva până cel târziu la data de 15 septembrie.

„În cazul în care, până la data de 15 septembrie, Guvernul nu va anunța data alegerilor la Deva, vom face exact ca în alte localități în care Guvernul a refuzat să organizeze alegeri — ne vom adresa instanței pentru a obliga Guvernul să-și îndeplinească obligația legală de a organiza alegeri. Eu nu-mi aduc aminte ca Deva să fi fost condusă de PSD. (…) La ora actuală, în mod ilegitim, fără niciun fel de vot din partea devenilor, la conducerea interimară a Devei se află un reprezentant al PSD”, a precizat președintele PNL, într-o conferință de presă.

Ludovic Orban a susținut că actuala administrație social-democrată a municipiului Deva nu reușit să atragă investiții, iar climatul din mediul de afaceri s-ar fi „deteriorat”.

„În Deva nu se atrag investiții, nu se atrag fonduri europene pentru proiecte, climatul investițional s-a deteriorat. Există o mare nemulțumire în mediul de afaceri legată de administrația locală. Noi vrem ca cetățenii municipiului Deva să își aleagă ei primarul, nu pesediștii de la București”.

Președintele PNL Deva, Tiberiu Balint, a spus că nivelul investițiilor din municipiu a scăzut, una din cauze fiind tocmai aceșt interimat de la conducerea orașului.

„Deva se află într-o situație unică: nivelul investițiilor este la cel mai jos nivel. Doar opt lucrări se află în derulare, cu finanțare de la Primăria Deva. Nu există fonduri UE, nu sunt contracte semnate. Faptul că avem un primar interimar are un impact negativ asupra orașului”, a susținut Balint.

Fostul viceprimar al municipiului Deva, Florin Oancea, a fost desemnat oficial de conducerea organizației locale a Partidului Național Liberal să intre în cursa pentru funcția de primar al orașului, la momentul organizării de alegeri parțiale.

Foto imagine Ludovic Orban: Liviu Popa, Agerpres.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.