POLITICĂ

Ludovic Orban merge din județ în județ și face pe primul ministru. Ce le promite liderilor locali de partid?

Candidatul la președinția PNL, Ludovic Orban, se află astăzi în județul Timiș pentru a se întâlni cu reprezentanții partidului în vederea alegerilor din 25 septembrie. Ludovic Orban a menționat că vizita lui e dedicată discuțiilor cu aleșii locali ai PNL și USR pentru a discuta despre proiecte de infrastructura de transport, sănătate.
Fostul premier se comportă ca și cum el se află la conducerea Guvernului și promite tot ce n-a realizat ca ministru al transporturilor când au fost construiți 5 km de autostradă în tot mandatul său. Astăzi Orban vorbește de miliarde de euro care pot fi aduși în Timiș, inclusiv pentru pregătirea anului în care Timișoara devine Capitală Culturală Europeană.
În ultimul timp Orban merge din județ în județ pentru a-i știrbi din autoritate actualului premier și pentru a arăta că el de fapt decide ce se face și ce nu se face cu banii țării deși n-are niciun fel de pârghie în acest moment, dimpotrivă, dacă ne gândim că între cei doi e o competiție, politică.
”Ludovic Orban: Mă aflu astăzi în județul Timiș, unde am discutat cu reprezentanții autorităților locale despre proiectele acestui județ, în special cele de infrastructură, fie că sunt de transport, de sănătate, sportive, etc, precum și despre îmbunătățirea legislației în diferite domenii.
Am trecut în revistă proiectul Sălii Polivalente și cel al stadionului din Timișoara, și am transmis că există o disponbilitate clară din partea Executivului pentru a finanța aceste obiective de investiții importante pentru județul Timiș.
Un subiect important a fost cel privind infrastructurii de transport. Am discutat despre legătura dintre Timișoara și autostradă, în zona de nord dar și despre proiectul autostrăzii Timișoara-Moravița. În privința acestui proiect, împreună cu președintele Consiliului Județean, cu primarul și cu prefectul am vorbit despre includerea unei centuri, pe profil de autostradă, în vestul Timișoarei, care să asigure conectarea între autostradă și A1.
Infrastructura de sănătate este la fel de importantă. Domnul primar, Dominic Fritz mi-a spus clar că la Spitalul Municipal este necesară o construcție nouă. Există o alocare importantă pe sănătate în cadrul PNRR, dar și pe programul national pe sănătate 2021-2027, unde vor fi alocări importante pentru a susține aceste proiecte de investiții.
Am discutat și despre Spitalul Județean, unde are loc o investiție pentru secția de mare arși, finanțată printr-un proiect al Băncii Mondială, și despre o soluție de finanțare pentru Institutul Oncologic.
Legat de ”Timișoara – Capitală Culturală Europeană”, domnul primar mi-a spus că este nevoie ca la rectificare să se aloce sume de bani pentru proiectele culturale, nu numai pentru infrastructura culturală. La nivelul autorităților centrale trebuie să existe o implicare serioasă în pregătirea anului în care Timișoara devine Capitală Culturală Europeană”.