ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Ludovic Orban: Nu s-a găsit sluga perfectă pentru Dragnea și PSD. PNL susține alegerile anticipate.

 Președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, luni seară, pentru MEDIAFAX, demisia premierului Mihai Tudose, afirmând că în PSD nu s-a găsit încă ,,sluga perfectă pentru Liviu Dragnea”, afirmând că partidul de guvernământ este în criză și singura soluție este organizarea alegerilor anticipate.
„Încă nu s-a găsit sluga perfectă a lui Dragnea în PSD, care să reziste mai mult de șase luni în fruntea guvernului. Dacă mai este vreun PSD-ist care mai vrea să își asume poziția de prim-ministru, cu siguranță, nu are toate țiglele pe casă. Este clar că PSD este un partid aflat într-o gravă criză care acționează din rațiuni cu totul și cu totul de neînțeles și străine interesului României, un partid care nu mai are ce să caute la putere”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la solicitarea MEDIAFAX.
Cât privește numirea unui nou premier, Ludovic Orban a afirmat că președintele Românie ,,va decide care este cea mai bună soluție”.
,,Din punctul de vedere al PNL singura soluție bună, nu știm dacă va fi posibilă, este reîntoarcerea la cetățean prin intermediul alegerilor anticipate”, a spus Orban.
PNL se reunește marți pentru a decide care va fi poziția pe care o vor avea atunci când se va declanșa mecanismul de consultări pentru numirea unui noi premier de către Klaus Iohannis.
,,Vom discuta toate aceste lucruri într-o reuniune în cursul zilei de mâine. Se va declanșa mecanismul de consultări și vom discuta cu președintele Klaus Iohannis”, a precizat Orban.
Liderul PSD a afirmat că pentru orice român este clar că PSD nu mai are capacitatea de a guverna.
,,(…) Decidenții din majoritatea parlamentară nu au făcut altceva decât să se răfuiască pentru o bucată mai mare de putere personală (…) Într-un an de zile imaginea României pe plan internațional a fost făcută praf, economia a fost agresată sistematic, PSD bătându-și joc de creșterea economică primită cadou (…) În plan intern a generat crize politice și guvernamentale grave cu consecințe nocive asupra societății românești”, a spus liderul PNL.