ACTUALITATE

Ludovic Orban: “Singura modalitate prin care un om poate să ocupe o funcţie publică trebuie să rămână concursul”

Premierul Ludovic Orban a anunţat duminică că toate funcţiile din administraţia publică trebuie ocupate prin concurs, iar practica PSD trebuie să înceteze. El a menţionat că mulţi au fost angajaţi în sistemul public fără a parcurge o procedură de concurs.

Ludovic Orban: “Au fost detaşări din sectorul privat în sectorul public. N-au avut angajări, n-au avut.., să parcurgă o procedură de concurs, să… Nu, pur şi simplu au fost detaşaţi din sectorul privat în sectorul public şi aici cred că nu vom mai perpetua această modalitate de a ocupa funcţii publice. Din punctul meu de vedere, singura modalitate prin care un om poate să ocupe o funcţie publică trebuie să rămână concursul, iar concursul trebuie organizat în condiţii de transparenţă, de obiectivitate, pe baza unor proceduri cât se poate de corecte şi făcând cunoscute criteriile de selecţie către toți cei care vor să participe la concursuri”.

Premierul îşi propune evaluări obiective în privinţa activităţii funcţionarilor.

“Orice om care lucrează în sectorul public şi care nu îşi îndeplineşte funcţiile, atribuţiile, competenţele pe care le are în fişa postului trebuie să înţeleagă că s-a schimbat situaţia în guvernare şi în administraţia publică. Noi avem o cu totul şi cu totul altă abordare. Evaluarea activităţii funcţionarilor se va face exclusiv pe bază de rezultate, pe bază de viteza de soluţionare a problemelor şi pe baza corectitudinii în ceea ce priveşte exercitarea funcţiei publice”, a subliniat premierul.