Lumea de azi. Peste 200 de milioane de copii trăiesc în zonele de conflict din întreaga lume

În anul pe care-l încheiem, copiii de pe glob au fost mai mult ca oricând ținta agresiunilor care îmbracă forme neînchipuite de noi. Și ce o să vedeți ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți. Niciun copil nu ar trebui să fie chinuit. Copiii din zonele de conflict au de suferit mai mult ca oricând.

În conflictele din întreaga lume, copiii au devenit ținte din prima linie. Sunt folosiți ca scuturi umane, transformați în carne de tun, sunt uciși, maltratați sau recrutați pentru a lupta. În alte cazuri devin sclavi. Violuri, răpiri, căsătorii forțate au devenit tactici standard în conflictele din Irak, Siria și Yemen, în Nigeria, Sudanul de Sud și Myanmar.

În unele cazuri, copiii răpiți de grupurile extremiste se confruntă cu abuzurile chiar și după eliberare, atunci când intră pe mâna forțelor de securitate.

Viața a milioane de micuți e nenorocită în aceste conflicte. Suferă de malnutriție, se îmbolnăvesc grav, pentru că nu mai au acces la mâncare, apă, medicamente. Nici măcar la ajutoare umanitare nu au acces.

În Republica Democrată Congo, 850.000 de copii au fost scoși cu forța din căminele lor, în acest an. În Yemen, peste un milion de copii au nevoie de asistență umanitară.

Piedici majore care se ridică în calea organizațiilor internaționale atunci când vor să îi ajute pe cei mai mici locuitori ai planetei duc la statistici tot mai îngrijorătoare.

Peste 200 de milioane de copii trăiesc în zonele de conflict din lume. 30 de milioane au părăsit aceste zone împreună cu familiile lor. Dar îngroașă acum rândurile refugiaților și evenimentele tragice prin care au trecut îi marchează pe viață.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.